سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
فیلترینگ بى قاعده ، دشمن اینترنت ایرانى - Son OF SATAN !! ( پسر شیطان )
 

سالازار

به نام اهورای پاک .

درود بر دوستان .

دلم نیامد این مطلب جالب از دوست عزیزم علیرضا شیرازی رو کامل نقل نکنم : منبع : ITIRan

0 اردیبهشت 1384 - آی تی ایران - در سالهاى گذشته و زمانى که بحث فیلتر کردن اینترنت از طرف دولت مطرح شد دلایلى مبتنى بر وجود سایتها و تصاویر غیر اخلاقى در وب و لزوم کنترل دسترسى جوانان به اینترنت مطرح بود و در پاسخ به نگرانیها و پیامدهاى احتمالى برخى از مسئولین به صراحت به عدم فیلترینگ سایتهاى سیاسى و خبرى اشاره داشتند.

اما دور از انتظار نبود و البته چه زود اثبات شد که مهمترین و نخستین قربانیان سایتهاى سیاسى بودند و این نه فقط شامل سایتهاى اصلى گروهکها و سازمانهاى مخالف نظام بلکه سایتهاى خبرى پربیینده نیز شامل شد.

حلقه محاصره هر روز تنگ تر میشود ابتدا سایتهاى حاوى تصاویر و مطالب غیر اخلاقى ، بعد سایتهاى سیاسى و خبرى و در نهایت سایتهاى دوست یابى و حتى سایتهاى شبکه هاى اجتماعى نیز به فهرست سایتهاى مضر اضافه شده اند.

اگر در ابتدا این مسئولیت بر عهده تامین کنندگان نقاط تماس و ICP بود بعدها ISP ها نیز مسئول اجراى فیلترینگ شدند و البته در این میان نبرد سختى نیز با سایتهاى ضد فیلتر آغاز شد بطوریکه گاهى از زمان معرفى یک ضد فیلتر تا زمان فیلتر شدن آن کمتر از دو روز سپرى مى شود.این اواخر نیز با شکست فیلترینگ ایرانى از پراکسیها محدودیتها شکل جدى ترى پیدا کرده و حتى بسیارى از پورتها و IP ها بسته شده اند و چندین شرکت نیز به فکر خرید سیستمهاى فیلترینگ قوى تر براى مبارزه با تمامى روشهاى عبور از فیلتر افتاده اند.من براستى نمى توانم این حرص و رقابت شرکتهاى سرویس دهنده اینترنت را براى
محدود کردن کاربران خود درک کنم .

بسیارى از سرویس دهندگان خصوصى حتى پا را از محدوده فیلترینگ شبکه اینترنت دولتى
نیز فراتر گذاشته اند و روشهاى بیشترى را براى ایجاد محدودیها اعمال میکنند.
یکى از نگرانیهاى اهل فن در همان ابتداى کار نحوه تصمیم گیرى و سیاست گذارى در مورد فیلترینگ بود که به نظر میرسید

حداقل این نگرانى با در نظر گرفتن کمیته خاصى براى تصمیم گیرى برطرف شود اما زمان نشان داد که این راه حل نیز خالى از اشکال نیست. در بسیارى از موارد تشخیص و فیلتر کردن سایتها بر عهده خود ICP و یا ISP میباشد. در عین حال مواردى مثل فیلتر کردن سایت اورکات ثابت کرد که تصمیم گیرندگان مى تواند از بخشهاى مختلفى از حکومت باشند و حتى در عین
مخالف کمیته خاص باز هم فیلتر کردن سایتها ادامه داشت.

با جدى شدن فیلترینگ هر روز بر جنبه هاى آزار دهنده آن افزوده میشود از طرفى سرعت دسترسى به وب با وجود کنترلهاى چندگانه کندتر شده است و از طرفى بى قاعدگى در تصمیم گیرى و فیلترینگ دسترسى کاربران را حتى به بخشهاى خوب وب نیز سخت میکند.تنها کافیست از چند ISP کارت اینترنت تهیه کنید و وضعیت فیلترینگ را در آنها بررسى کند. با توجه به ISP و بخصوص با توجه به ICP شاهد شکل منحصر به فردى از فیلترینگ خواهید بود.گویى هر شرکت ساز خود را مى نوازد.در بسیارى از شبکه ها دسترسى به سایتهایى چون برخى سایتهاى آمارى، تبلیغاتى و گاهى حتى برخى موتورهاى جستجوى ممنوع است.در بسیارى از شبکه ها فیلترینگ بر کلمات جستجو شده در موتورهاى جستجو نیز اعمال میشود و این درحالى در برخى از شبکه هاى دولتى اینچنین نیست.در این میان دسترسى سایتهاى مهمى نیز به خاطر این شیوه فیلترینگ مسدود شده اند براى مثال سایت Overture.com و یا بخشى از آن مانند Content.Overture.com در بسیارى از شبکه هاى پایتخت مسدود است جالب آنکه این شبکه ها عموما توجهى به نوع مشکلات پیش آمده ندارند و تجربه شخصى من در چندین مورد نشان داده است که تنها با پیگیرى ممتد تلفنى و چند روزه میتوان مشکل عدم دسترسى به سایتى را که اشتباه فیلتر شده را برطرف کرد و میتوانید حدس بزنید که اینکار در مورد صدها سایت و در چندین شبکه چقدر سخت خواهد بود.

در این میان شرکتهاى سرویس دهنده حتى به سایتهاى شناسنامه دار ایرانى نیز رحم نمیکنند و عمدا یا سهوا آنها را فیلتر میکنند و اگر مدیر سایت متوجه شود که باید با پیگرى تلفنى مشکل را برطرف کند و گرنه ممکن است تا ابد از کاربران آن شرکت خاص محروم بماند و باز تجربه شخصى نگارنده در تماس با مدیران شبکه اى که دسترسى به سایتى ایرانى را به
اشتباه مسدود کرده اند دریافت پاسخهایى چون از بالا دستور داده اند میباشد و وقتى ثابت میکنید که اصولا سایت مذکور شامل بى مهرى مسئولان نیست و پس چند روز تماس و پیگیرى در آخر با گذشتن منتى فراوان مشکل را حل میکنند. گویى در حق ما لطف کرده اند.

فیلترینگ اینترنت هر روز شدید تر و دسترسى آزاد به وب سخت تر مى شود.از همه آزار دهنده تر این بى قاعدگى و آشفتگى حاکم بر آن است.به عنوان سرمایه گذار یا یک متخصص اگر تاسیس یک سایت خبرى، شبکه اجتماعى یا حتى سرویس وبلاگ را در نظر داشته باشید باید اینرا بپذیرید که ممکن است سایت شما به دائقه چند مدیر شبکه خصوصى خوش نیاید و از کاربران آنها محروم شوید و باید بدانید که هیچ کس پاسخگو نیست . اگر براى سایت خود میلیونها تومان نیز خرج کنید و اگر حتى یک روز مشکل در دسترسى کاربران به سایت شما هزاران تومان ضرر به همراه داشته باشد باید بدانید که هیچ کس پاسخگوى ضرر و سرمایه از دست داده شما نیست.بسیارى از ما خوب مى دانیم که حتى یک هفته عدم دسترسى به یک سایت آنهم از طرف یک ICP بزرگ تا چه میزان میتواند از کاربران یک سایت و براى بلند مدت بکاهد اما ایکاش آن مسئولینى که دم از سرمایه گذارى در IT مى زنند نیز آنرا درک کنند. خواسته بزرگى نیست که بخواهیم این فیلترینگ چه منصفانه و چه غیر منصفانه از مرکزى مسئولیت پذیر و صد البته بصورت متمرکز اعمال شود و یاز خواسته اى دور از عدالت نیست که بخواهیم شرکتها، سرویس دهندگان و مسئولین درباره ضررهاى فیلترینگ هاى اشتباهى و سهوى سایتها پاسخگو باشند.فهرستهاى محرمانه ، سپردن مسئولیت فیلتر به ICP و ISP و جاهایى که اصولا در بعد فنى میتوانند مسئولیت پذیر باشند و نه در بعد تشخیص سالم بودن یا مضر بودن سایتها و عدم پاسخگویى و گزارشات روشن قطعا از نقضهاى سیاستهاى نظام در مورد اینترنت است و قطعا روشن شدن مشکلات و سعى در برطرف کردن آنها کمک بزرگى به جریان آزاد اطلاعات و سرمایه گذارى در وب فارسى است.

شادزی .


موضوعات یادداشت
یکشنبه 84 اردیبهشت 11 ساعت 11:46 صبح

خانه مدیریت شناسنامه 
موضوعات
48180: کل بازدید
665 :بازدید امروز
آرشیو
لوگوی خودم
 
جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

اشتراک
 
عکس رفقام
رفقام
حضور و غیاب
Contact Me:
آوای آشنا
طراح قالب